SCDL Buzau seminte de legume romanesti


Tomate BUZĂU 1600

Soi semitardiv de tomate, cu creştere nedeterminată, viguros. Fruct mare, ~200 g, de formă sferică. Suprafaţa fructului - netedă, de culoare roşie uniformă. Fructul este ferm, nu crapă. Se cultivă în toate zonele favorabile culturii tomatelor. Tolerant faţă de atacul principalilor agenţi patogeni. Potenţialul de producţie - 60-80 t/ha. Cu tehnologie optimizată, producţia poate creşte până la 150 t/ha.

Tomate BUZĂU 22

Soi semitardiv, cu crestere determinată, viguros. Fruct mare, greutate medie ~180 g, de formă globulos-turtită. Suprafaţa fructului - netedă uşor costată, culoare roşie uniformă pe toată suprafaţa. Fructul îşi păstrează fermitatea pe teren timp de 10-12 zile. Se cultivă în toate zonele favorabile culturii tomatelor. Tolerant faţă de atacul principalilor agenţi patogeni. Potenţialul de productie - 70-80 t/ha. În condiţii foarte bune de cultură poate produce până la 90-100 t/ha.

Tomate BUZĂU 4

Soi timpuriu de câmp, cu creştere determinată şi coacere concentrată a fructelor; tufă de vigoare medie, cu foliaj verde mediu; fructe cu formă rotund-uşor înaltă, greutate medie de 100-150 g şi indice de formă de 1.02-1.1; culoare verde-deschis înainte de maturitate şi roşu intens la maturitatea fiziologică, adecvată pentru industrializare; prezintă 3-4 loji seminale; fermitate bună, rezistente la crăpare şi păstrare; substanţă uscată 5,8-6.2 %; calităţi organoleptice deosebite; 107- 110 zile de la răsărire la coacerea primelor fructe. Tolerant faţă de boli. Potenţial de producţie: 55-65 t/ha. În condiţii bune de cultură poate produce până la 90 t/ha.

Tomate BUZĂU 47

Soi semitimpuriu, cu creştere determinată, vigoare mijlocie. Fruct mijlociu, greutate ~100 g, formă sferică, uşor turtită. Suprafaţa fructului este netedă, de culoare roşie-uniformă. Fruct ferm, coacere concentrată, conţinut ridicat în substanţe utile - recomandat pentru industrializare, putându-se recolta mecanizat. Se cultivă cu succes în toate zonele favorabile culturii tomatelor. Tolerant faţă de boli. Potenţialul de producţie - între 50-70 t/ha, ajungând chiar la 85 t/ha.

Tomate BUZĂU 50

Soi timpuriu cu creştere nedeterminată, talia medie a plantei 1,90 cm, prima inflorescenţă apare după 4 – 5 frunze, cu 6–7 fructe în inflorescenţă; fructe sferice uşor alungite, cu 3 – 4 loji seminale, fără calotă verde înainte de maturare, cu fermitate bună şi rezistenţă la crăpare. Fructul are o greutate medie de 260 g, înălţimea de 8,66 cm şi grosimea de 7,46 cm. Gustul fructului este plăcut, cu aspect comercial atractiv. Soi pentru cultura în câmp deschis, destinat consumului în stare proaspătă; potenţial de producţie: 40 – 50 t/ha.

Tomate CARISMA

Soi de tomate tip cireaşă, cu creştere nedeterminată, productiv, destinat cultivării în spaţii protejate şi câmp deschis. Fructele rotund înalte, de circa 25 g, se remarcă prin gustul plăcut, dulce, coloritul roşu intens şi aroma deosebită. Se pot recolta şi în ciorchine. Destinat consumului în stare proaspătă şi industrializării - conservate la borcan în suc de tomate. Rezistenţă bună la depozitare. Plasticitate ecologică mare.

Tomate CORALINA

Soi de tomate tip cireaşă, cu creştere nedeterminată, productiv, destinat cultivării în spaţii protejate şi câmp deschis. Fructele rotund înalte, de circa 25 g, se remarcă prin gustul plăcut, dulce, coloritul roşu intens şi aroma deosebită. Se pot recolta şi în ciorchine. Destinat consumului în stare proaspătă şi industrializării - conservate la borcan în suc de tomate. Rezistenţă bună la depozitare. Plasticitate ecologică mare.

Tomate DARSIRIUS

Soi semitimpuriu de tomate cu creştere determinată, destinat industrializării. Fructe pruniforme, de culoare roşu închis, cu luciu, ferme, cu o greutate medie de 60-80 g, fără capac verde, se recoltează uşor, fără codiţă. Conţinut în substanţă uscată de peste 6%, cu o producţie medie de peste 2.5 kg / plantă. Număr mic de seminţe în fruct. Soi înzestrat genetic cu rezistenţă la bolile specifice tomatelor şi nematozi. Capacitate de păstrare a fructelor după recoltare - peste 10 zile.

Tomate KRISTINICA

Soi semitimpuriu, destinat industrializării şi consumului în stare proaspătă. Creştere determinată şi vigoare medie, Destinat cultivării în câmp pentru industrializare, se pretează foarte bine în culture ecologice şi chiar în solaria. Fructe colorate în roşu intens cu o greutate medie de 80 – 120g, ferme, rezistente la transport şi păstrare; potenţial de producţie: 35 – 50t/ha.

Tomate MARATONUS

Soi semitimpuriu de câmp, creştere determinată; tufă viguroasă, foliaj verde deschis; fructe rotund-uşor înalte, greutate medie de 150-240 g, culoare verde-deschis înainte de maturitate şi roşu intens la maturitatea fiziologică; 4-5 loji seminale; fermitate bună, rezistente la crăpare şi păstrare; conţinutul în substanţă uscată 6.0-6.4%; pentru consum în stare proaspătă şi industrializare; 115-120 zile de la răsărire la coacerea primelor fructe. Tolerant faţă de principalele boli şi dăunători. Potenţial de producţie: 70-75 t/ha. În condiţii bune de cultură poate produce până la 100 t/ha.

Tomate SIRIANA

Hibrid timpuriu, cu creştere nedeterminată, destinat cultivării în spaţii protejate şi câmp deschis. Fructul este sferic, uşor turtit cu o înălţime de 5 cm. La maturitate fructul are o greutate de 120–180 g şi o culoare roşu uniform strălucitor. Capacitate de producţie deosebită; 3–3,5 kg/plantă, rezistenţă bună la transport, perfect adaptat la condiţiile agro-pedologice ale zonei.

Mai multe detalii rosii Siriana F1

Varză de toamnă BUZOIANĂ

Soi semitarziu cu perioada de vegetatie de 135-140 zile. Plante cu inaltime mijlocie; diametrul rozetei de frunze mijlociu spre mare (75-90 cm); culoarea frunzei verde-albastrui, bine acoperita cu pruina, nervura proeminenta. Capatana circulară, îndesată, cu diametrul intre 18-21 cm; greutate 2.0-3.5 kg (70% din plante). Frunzele din capatana fine, albe, suculente. Recomandata pentru toate zonele ţării. In sud merge in cultura succesiva, dupa plante care parasesc devreme terenul. Este tolerant fata de boli. Soi foarte productiv, 60-80 t/ha. Indicat pentru consum proaspat si conservare prin murare.

Varză de toamnă DE BUZĂU

Soi tardiv de varză de toamnă, tolerant faţă de boli. Căpăţâna: greutate ~ 2-6 kg, formă sferic-turtită, foarte îndesată, frunze interioare fine, de culoare albă, suculente. Plasticitate ecologică mare. În zonele sudice se cultivă în culturi succesive, după plante care părăsesc devreme terenul. Este un soi foarte productiv - producţie medie - 60-80 t/ha.

Varză de toamnă MĂGURA

Soi semitardiv de varză de toamnă. Căpăţâna: greutate ~ 1,5-3,75 kg, semi-acoperită (2-3 frunze), cocean mijlociu-gros. Frunzele sunt fine şi subţiri. Rezistenţa la crăpare la maturitatea de consum - 10-15 zile. Se cultivă în toate zonele ţării. În zona sudică se poate cultiva în cultură succesivă, cu condiţia plantării până la data de 15 iulie. Prezintă rezistenţă mijlocie faţă de Alternaria, Peronospora şi rezistenţă bună faţă de Xanthomonas. Soi foarte productiv, producţie medie - 70-75 t/ha.

Vinete DRĂGAICA

Soi timpuriu. Planta este viguroasă, fructul este cilindric spre uşor piriform şi la maturitatea tehnică are culoare violet-închis, foarte lucios, cu suprafata netedă. La maturitatea tehnică, pulpa este colorată în alb gălbui; are o textură fină şi un gust plăcut. Greutatea medie a fructului la maturitatea tehnică este de 300 g. Se poate cultiva în toate zonele din ţară în solarii şi în culturi de câmp. Comportarea faţă de boli este bună. Este un soi foarte productiv, de la care se poate obţine o productie medie de 51 t/ha.

Vinete ZARAZA

Soi semitimpuriu, destinat consumului în stare proaspătă şi industrializării, cu fructe cilindrice, uşor piriforme, cu lungime medie de 19-20cm, diametru median mare, 7,5-8,0 cm, greutate medie a fructelor de 450g şi potential de productie de 45-50t/ha. Soi tolerant la bolile specifice poate fi cultivat în toate zonele favorabile culturii pătlăgelelor vinete, putând fi cultivat cu uşurinţă în gospodãriile populaţiei.

Pepene galben FONDANT

Soi timpuriu. Fructul are culoarea de bază a epidermei galbenă la maturitatea tehnică. Fructul este scurt (11,5 cm) şi are diametrul mic (11,5). Pulpa are culoare de bază crem (orange). Gustul pulpei este fondant. Rezistenţa la crăpare şi transport este foarte bună. Este mijlociu rezistent la Sphaerotheca fuliginea, Fusarium oxysporum f. ssp. melonis şi tolerant la Colletotrichum lagenarium. Producţia medie obţinută este de 32 t/ha, fructele având peste 1,5 kg. Se poate cultiva atât în câmp deschis cât şi în spaţii protejate.

Pepene verde DOCHIŢA

Soi semitimpuriu, diploid, fructul este rotund, uneori usor turtit, cu coaja verde deschis, cu dungi de culoare mai inchisa, miezul fructului este rosu sau roz, greutatea fructelor este cuprinsa intre 3-8 kg.

Ridichi de lună LINIA 1

Linie diploida foarte timpurie de ridichi de luna, cu frunze mijlocii, larg obovate, rotunjite, pubescente, de culoare verde galbui. Radacini medii spre mari, rotunde, de culoare rosu-carmin uniforma, culoarea pulpei opaca, tendinta slaba de dospire, cortex subtire.

Ridichi negre IULIA

Linie diploida de ridichi de vara-iarna, cu maturitate mijlocie spre semitarzie, cu frunze scurte cu pozitie orizontala, larg obovate, de culoare verde inchis, cu multi lobi. Ridichi scurte, cu grosime mijlocie, transversal eliptice in sectiune, pulpa alba translucida, tendinta tarzie de dospire. Rezistenta buna la pastrare peste iarna.

Salată GRAŢIA

Soi de salată semitimpuriudestinat cultivării atât în câmp deschis, cât şi în spaţii protejate. Se remarcă prin mărimea şi fineţea căpăţânii, ca şi prin coloritul verde deschis al frunzelor. Calităţile de consum se păstrează o perioadă destul de mare (frăgezime, lipsa gustului amar, emiterea tijei florale).

Spanac ROMÂNESC

Soi de spanac semitimpuriu, apreciat de consumatori pentru gustul plăcut al rozetei sale bogate de frunze triunghiulare, uşor rotunjite la vârf, de culoare verde intens. Apreciat pentru pretabilitatea la recoltare mecanizată şi producţiile crescute realizate.

Ţelină DACIA

Soi de ţelină semitimpuriu destinat consumului în stare proaspătă şi industrializării, apreciat pentru culoarea plăcută a pulpei şi aroma fină, buna capacitate de păstrare şi dimensiunile medii ale rădăcinii de consum, apreciate pe piaţă. Nu ridică probleme deosebite din punct de vedere fito-sanitar.Morcov NABUCO

Soi de morcov apreciat pentru gustul plăcut, dulce, destinat consumului în stare proaspătă şi industrializării, cu bună rezistenţă la depozitare. Atractiv prin coloritul viu şi forma sa cilindrică, cu vârful uşor rotunjit. Plasticitate ecologică mare.

Pătrunjel de frunze ORY

Plantă bienală, cu mare capacitate de regenerare. Rădăcina este suficient de îngroşată, astfel încât poate fi utilizată în consum şi ca atare (dacă densitatea culturii nu este mai mare de patru-cinci sute de mii plante la hectar, iar solul este uşor, profund şi drenat). Este tolerant la atacul patogenilor care produc deprecierea calitativă a recoltei prin făinare sau septorioză.


Ardei gogoșar SPLENDENS

Soi timpuriu de ardei gogosar destinat consumului in stare proaspata si industrializarii. Plantele nu prezinta internoduri scurte si sunt viguroase, cu inaltimea medie de 50-55 cm si cu 3-4 ramificatii. Frunze de formă ovală şi culoare verde intens. Fructele au culoarea verde intens inainte de maturitate, rosu intens la maturitatea fiziologica si sunt de forma globulară, uşor turtiţi, cu 3-5 lobi slab marcati, cu greutatea medie a fructului mai mare de 150 g, pericarp de 9-12 mm .Potentialul de productie este de 38-42 t/ha, din care peste 40% se recolteaza pana la 15 septembrie. Perioada de vegetaţie: 174 zile (de la răsărire la recoltare).

Ardei gogoșar SPLENDID

Soi de gogoşar semitârziu (153-156 zile), cu plante de 36-50 cm înălţime, cu tufă răsfirată cu 3-4 ramificaţii. Fructele roşu intens la maturitatea fiziologică, cu greutate cuprinsă între 100-140g, cu 3-4 lobi, au formă rotundă-turtită, cu lungimea fructului cuprinsă între 2,7-5,1cm şi diametrul între 7 şi 10,6 cm. Grosimea pericarpului este de 8-11mm. Potenţialul de producţie este de 50-55t/ha.

Ardei gras ARUM

Soi timpuriu, cu o perioada de vegetaţie de 134 de zile, destinat consumului în stare proaspătă. Planta este viguroasă, cu frunze de culoare verde deschis. Fructele sunt verzi la maturitatea de consum şi roşii la maturitatea tehnologică. Greutatea fructului este de cca. 80 gr.

Ardei gras BUZĂU 10

Soi de ardei gras timpuriu cu fructe de formă trapezoidală, de culoare galben-deschis. Fructele sunt de dimensiuni medii, raportul înălţime/diametru fiind de 9/6cm , cu grosimea pulpei de 6-7 mm şi o greutate a fructului de 90-100 g. Se poate cultiva atât în solarii cât şi în câmp deschis pentru consum în stare proaspătă sau industrializare. Producţie: 35t/ha.

Ardei gras GALBEN SUPERIOR

Soi semitimpuriu de ardei gras, cu greutatea fructului 110-120 g. La maturitatea de consum are culoarea galben-deschis, iar la maturitatea fiziologica este rosu. Tufa viguroasă, cu înălţimea de 55-60 cm. Fructele cu 3-4 lobi sunt ascuţit-tronconice, cu lungimea de 8-10 cm şi diametrul de 6.5-7 cm. Grosimea pulpei este de 7.5-8 cm. Potenţialul de producţie este de 35-40 t/ha. Se opresc 5-6 fructe pe planta in culturi semincere.

Ardei iute JOVIAL

Soi de ardei iute tip Cayenne. Tufa viguroasa, cu crestere nedeterminata, cu inaltimea de 80 - 120 cm, foliaj bogat, de culoare verde intens, ramificatie dichotomica. Fructul are forma elipsoidala cu varful ascutit, usor curbat, iar cu treimea superioara ondulata si neted in rest. Dimensiunile fructului sunt cuprinse intre 15 si 23 cm lungime si 1.2 – 1.5 cm, diametru bazal. La maturitatea tehnica fructele au culoarea verde deschis, iar la maturitatea fiziologica sunt de culoare rosu-intens. Gustul este mediu picant, placut. Foarte productiv, leaga bine si in conditii de protejare (sera, solar) si in camp deschis. Putin pretentios fata de conditiile ecologice, nu necesita lucrari speciale de intretinere.

Ardei lung COSMIN

Soi semitârziu (137-142 zile), cu plante de 55-60 cm înălţime, tufă viguroasa cu 3-4 ramificaţii. Fructele pendente, tip teaca, cu suprafata voalata, roşu intens la maturitatea fiziologică, cu greutate cuprinsă între 70-110 g, cu 2-3 muchii, cu inaltimea medie a fructului – 14.5 cm şi diametrul între 4-7 cm. Grosimea pericarpului este de 4.8-5.8 mm. Potenţialul de producţie este de 32-43 t/ha. Fructele rosiu inchis, dulci, suculente, aromat, destinate consumului in stare proaspata. Rezistenta buna la VMT si mijlocie la VMC si la Verticillium dahliae. Se opresc 5-6 fructe pe planta in culturi semincere.

Busuioc AROMAT DE BUZĂU

Soi condimentar cu o aromă specifica, tufă puternic ramificată, lăstari cu flori albe şi colorit caracteristic al frunzelor, verde deschis. Bine adaptat la condiţiile de mediu din ţara noastră, poate fi cultivat în sistem ecologic datorită rezistenţei sale la bolile şi dăunătorii specifici, în câmp, spaţii protejate sau în încăperi, ca plantă de ghiveci.

Castraveți SIRIUS F1

Hibrid timpuriu cu o capacitate mare de emitere a copililor. Fructele de tip cornichon, sunt ferme cu gust plăcut, excelente atât pentu consum în stare proaspătă cât şi pentru industrializare. Plasticitatea mare a soiului îl face să poată fi cultivat în toate zonele ţării, atât în spaţii protejate cât şi în câmp deschis. Producţie: 50 – 55t/ha.

Castraveți SLĂNIC

Soi timpuriu destinat cultivării în câmp deschis cu fructe de tipcornichon, excelente atât pentu consum în stare proaspătă cât şi pentru industrializare. Plasticitatea mare a soiului îl face să poată fi cultivat în toate zonele ţării.

Castraveţi TRIUMF F1

Hibrid timpuriu, perioada de vegetaţie de 75 de zile, destinat cultivării în spaţii protejate şi câmp deschis. Fructele de tip chornichon sunt cilindrice cu perişori maro, pulpa este fermă, cu gust plăcut, fără amăreală, cu aromă specifică. Capacitate de producţie: 45t/ha; rezistenţă bună la atacul agenţilor patogeni, perfect adaptat la conditiile agro-pedologice ale zonei.

Ceapă din sămânţă DE BUZĂU

Soi de ceapă ceaclama semitardiv, cultivat prin semănare directă. Bulb de aproximativ 170 g, formă sferică, uşor turtită, omogen, bine îmbrăcat de frunzele exterioare care au culoarea galbenă-maronie şi albă în interior. Se păstrează bine peste iarnă. Recomandat pentru toate zonele producătoare de ceapă din ţara noastră. Potenţial de producţie - 40-60 t/ha.

Ceapă din sămânţă RUBINIU

Soi de ceapă timpuriu, cu bulbi mari, în formă de trunchi de con, acoperiţi la exterior de tunici pergamentoase de culoare roşie-violet. Foile interioare, suculente, sunt de culoare mov deschis, acoperite de o membrană de culoare mov.

Cicoare de grădină ANGELA

Soi timpuriu. Căpăţâna este mijlocie ca lungime (17,7 cm), diametrul este de 20,9 cm. Culoarea principală a feţei exterioare este verde. Maturarea căpăţânilor este foarte concentrată, iar gustul foarte bun şi deosebit. Rezistenţa la lungimea zilei este foarte bună. Prezintă rezistenţă la Bremia lactucae, Botritys c. şi Virusul Mozaic al Salatei. Producţia medie 34,9 tone/ha. Se poate cultiva în toată ţara.

Cicoare de grădină CAMELIA

Soi timpuriu. Căpăţâna este mijlocie ca lungime (17,7 cm), diametrul este de 20,9 cm. Culoarea principală a feţei exterioare este verde. Maturarea căpăţânilor este foarte concentrată, iar gustul foarte bun şi deosebit. Rezistenţa la lungimea zilei este foarte bună. Prezintă rezistenţă la Bremia lactucae, Botritys c. şi Virusul Mozaic al Salatei. Producţia medie 34,9 tone/ha. Se poate cultiva în toată ţara.

Crăițe NANUK

Tagetes patula
Planta ce formeaza tufe compacte, ramificate de la baza, cu frunze glabre, alterne, cu diviziuni lanceolate ascutite, penatisectate. Florile sunt dispuse in capitule solitare, de culoare portocalie, cu inflorire bogata pana toamna tarziu.

Talia plantei – cm - 42,3
Diametrul tufei – cm - 40
Numar de ramificatii - 5,8
Diametrul florii – cm - 4,6

Dovlecel HAPY

Soi semitimpuriu, 70-75 zile pana la recoltarea primelor fructe de consum, 130-140 zile pana la maturitatea tehnica. Tip de crestere – semitarator, talie medie a tufei. Frunze mari, cu petiol lung, verde inchis, cu pete argintii si perisori teposi. Flori mari, galbene, predominant femele. Fructul – melonida cilindrica, verde deschis spre alb, la maturitatea de consum si galben-portocaliu la maturitatea fiziologica. Se consuma proaspat in salate, ras, feliat, in mancaruri, de la dimensiuni de 14-15 cm pana la 22-24 cm, pastrandu-si gustul si finetea. Fructele se pastreaza 10-12 zile la -2-3 oC, rezista la transport, ferme. Soi inzestrat genetic la atacul de boli si daunatori specifici, fiind pretabil la cultivare in sistem ecologic. Potential mediu de productie 35-45 t/ha, cu posibilitatea obtinerii unor productii mari in conditii optime. Se poate cultiva in toate zonele tarii.

Fasole pitică IOANA

Soi timpuriu cu perioadă scurtă de vegetaţie şi creştere determinată, plantele având o înălţime de 40 – 45 cm. Păstăile au o culoare galben – albicioasă, cu o lungime medie de 15 cm şi o grosime de 0,9 mm. Păstăile nu au aţe şi se încadrează în grupa soiurilor cu păstaie extrafină. Producţie: 12t/ha, permite recoltarea mecanizată pentru consum în stare proaspătă sau pentru industrializare.

Fasole pitică MENUET

Soi timpuriu de fasole, cu perioadă scurtă de vegetaţie şi creştere determinată, plante cu înălţime de 40 cm. Păstăile au culoare galben-verzui pal când sunt mici şi galben pai la maturitatea de consum, cu o lungime medie de 15 cm şi o grosime de 0,9 mm. Păstăi fără aţe, foarte fragede, se încadrează în grupa soiurilor cu păstaie extrafină. Producţie: 12 t/ha, permite recoltarea mecanizată pentru consum în stare proaspătă şi industrializare, 80% din păstăi maturându-se concomitent pe plantă.

Garoafe Chabaud FEUER KONING

Dianthus caryophyllus var. CHABAUD
Decorativa prin port, miros suav, flori rosii involte, tija florara rigida, perioada lunga de inflorire (din iunie, pana la caderea brumei). Se foloseste ca floare taiata si pentru decorarea parcurilor si gradinilor.

Talia plantei – cm - 51,0
Diametrul tufei – cm - 35,4
Lungimea tijei florale – cm - 33,2
Numar de ramificatii - 4,3
Diametrul florii – cm - 5,2

Mazăre de grădină GETICA

Soi de mazăre de grădină semitimpuriu destinat consumului în stare proaspătă şi industrializării. Se remarcă prin gustul plăcut al boabelor mijlociu de fine, timpurietate, maturitate uniformă şi potenţial de producţie crescut. Plasticitatea crescută îl face să poată fi cultivat în toate zonele ţării.